top of page
_MG_2718.jpg

productie voor (grote) zaal

THEATER
Kok zegt kak (7+)

 

 

Kok zegt kak is een poëtische voorstelling over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Over verlies, maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal is Kok zegt kak een ontroerend verhaal over liefde die alles overstijgt.

 

Restaurant Mirabella is gesloten. Wegens omstandigheden.

Wat is er gebeurd?

 

Mirabella is dood. Ze was ziek. Ze had kanker. Mirabella was negen jaar en ze had pech. En nu is ze weg. Voor altijd. Haar papa, de Kok, kan het niet geloven. Wat moet hij doen? Hij weet het niet. Vroeger kookte hij in het restaurant de sterren van de hemel. Nu niet meer. Hij is te triest.

 

De Kok trekt de bergen in, op zoek naar rust en stilte… Maar dat is buiten Tante K gerekend. Zij is bergwachter. Dat is zoals een boswachter, maar dan voor bergen. Tante K speelt en zingt. Ze vraagt en zoekt… en ze vindt overal muziek. Wat doet dat met de Kok en zijn verdriet?

De aanleiding voor het maken van Kok zegt kak is de dood van Aza, de jongste dochter van acteur Bert Vannieuwenhuyse. Zij overleed in 2017 aan hersenstamkanker. De voorstelling is meer dan een eerbetoon aan een veel te jong gestorven kind: ze zit vol Aza-grapjes en -verzinsels. Tegelijk is Kok zegt kak een hommage aan alle kinderen die sterven, ongeacht hun leeftijd, en aan allen die verweesd achterblijven en toch (moeten) doorgaan.

Bekijk hier de trailer van de voorstelling.
 

Leeftijd: 7 tot 11 jaar

Duur: 50 min

Taalniveau: Nederlands (ook toegankelijk voor anderstaligen)


Spel: Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck

Regie en scenografie: Willem Verheyden
Tekst: Bert Vannieuwenhuyse

Muziek: Katrien De Muynck
Fotografie: © Rudy Gadeyne

Lesmap: vzw 'de Rand' zorgde voor lesmateriaal op maat: de belangrijkste woordenschat en verhaallijn van de voorstelling komen uitgebreid aan bod in allerlei leuke opdrachten, oefeningen en spelletjes. In totaal bevat dit pakket vier pdf-bestanden die hier gedownload kunnen worden.
Bundel voor de leerlingen
Bundel voor de leerkrachten
Affiches, kaarten en spelmateriaal
Correctiesleutel opdrachten leerlingen

Trailer Ja Zaza ja

Trailer Ja Zaza ja
Video zoeken...
Trailer Ja Zaza ja

Trailer Ja Zaza ja

02:54
Video afspelen
Rebel

Rebel

01:29
Video afspelen
De Pelikaan

De Pelikaan

00:34
Video afspelen
Raket

Raket

00:50
Video afspelen
trailer
bottom of page